Wij gaan sluiten.

Op  31 januari 2018 gaat de wereldwinkel voorgoed dicht. Het bestuur is in overleg met de werknemers tot deze beslissing gekomen om de volgende redenen.

Ten eerste te weinig actieve vrijwilligers, zowel in de winkel als bestuurlijk.
Ten tweede de dalende omzet waardoor de winkel inteert op zijn reserves.

De wereldwinkels stellen zich ten doel het verbeteren van de leefomstandigheden van producenten in de derde wereld door hun producten voor een eerlijke prijs af te nemen.
De wereldwinkel is 20 jaar geleden opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers. Het eerste assortiment bestond voornamelijk uit koffie, thee en non-food artikelen. In de  loop van de jaren is de non-food, gebruik- en cadeauartikelen een groter deel van het assortiment gaan uitmaken.

De wereldwinkel heeft al die jaren particulieren, bedrijven en organisaties gestimuleerd tot het gebruik van Fairtrade producten. Doel was ook deze producten onderdeel te maken van het reguliere assortiment van supermarkten en andere winkels. Hierin is de wereldwinkel geslaagd. Fairtrade producten zijn tegenwoordig in alle supermarkten volop verkrijgbaar.

De sluiting valt medewerkers die zich vaak vele jaren hebben ingezet zwaar. Het bestuur heeft veel waardering voor hun inzet. Naast idealistische redenen om er te werken was de werledwinkel voor vele ook een sociale ontmoetingsplaats. Vanaf 27 december 2017 zal de opheffingsverkoop starten met 50 % korting  op het hele assortiment. Informatie hierover vind u in de media en website. Cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland kunt u tot en met 31 januari ingeleverd worden.

Wij danken iedereen die de Wereldwinkel Borger in de afgelopen jaren heeft gesteund. Voor nadere informati kunt u contact opnemen met Jan Cees van Velden (06 12508613).

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+